Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PTT de fabricació mecànica visita l’empresa Mecanitzats Industrials del Penedès

11 de desembre de 2017

L’alumnat de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca va visitar recentment l’empresa Mecanitzats Industrials del Penedès (MIPSA), arrelada a la comarca del Penedès  des de fa més de trenta anys i dedicada a la fabricació, reparació i muntatge de components industrials.

Andreu Crespo, gerent de MIPSA, va explicar als joves tot el procés de mecanització, des de que el client fa l’encàrrec fins que el producte està acabat, passant per la realització dels plànols, la impressió de proves en 3D, l’adaptació de l’utillatge i la fabricació als torns i les fresadores. La visita guiada tenia l’objectiu d’apropar l’alumnat a entorns productius reals i va culminar amb una xerrada motivacional que va animar als joves a formar-se en l’ofici de torner–fresador, destacant la manca de mà d’obra en el territori i la forta demanda dels serveis que aquesta indústria ofereix. Andreu Crespo també va ressaltar la importància de l’actitud per al procés d’aprenentatge i per la incorporació al món laboral, en les seves paraules, “una bona actitud és un aspecte vital per aprendre i treballar que no suma sinó que multiplica el valor de la persona”. Un exemple va ser el treballador de l’empresa, Abdllah Tioula, que va cursar el PTT de fabricació mecànica l’any passat.

El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.