Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PTT Fabricació mecànica engega la segona edició de Vilabicis Solidàries

17 de desembre de 2018

L'alumnat de l'especialitat Auxiliar de fabricació mecànica del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca endega una segona edició del projecte VilaBicis Solidàries amb la campanya de recollida de bicis en desús. 

VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les i donar-les a les cooperatives d'iniciativa social Actua i Nou Set, que les destinaran a persones amb dificultats de transport per arribar al seu lloc de treball o centre de formació. 

Dins de l'àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i la mobilitat sostenible i s'afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat amb l'alumnat, afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D'acord amb aquest objectiu l'alumnat ha simulat i liderat una empresa amb els departaments de comunicació, logística i producció. 

El punt de recollida de bicicletes en desús s'establirà a l'IES Alt Penedès, de dimarts a dijous de 10,30 a 13,30h, o en un altre horari a concertar. Les persones interessades poden posar-se en contacte al telèfon del PFI- PTT de Vilafranca (Tel. 938171719). La campanya de difusió també preveu oferir xerrades als instituts de Vilafranca per donar a conèixer el projecte i demanar donacions de bicis en desús. 

El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.