Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PTT Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques engega la campanya Vilabicis Solidàries

25 de gener de 2018

L’alumnat de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca endega el projecte VilaBicis Solidàries amb una campanya pels instituts de Vilafranca per donar a conèixer el projecte i demanar donacions de bicis en desús.
VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les de color groc i distribuir-les a col•lectius de persones desfavorides per anar a treballar o per anar a  l'institut.
Dins de l’àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i la mobilitat sostenible i s’afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat en l’alumnat,  afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D’acord amb aquest objectiu, els alumnes han simulat una empresa creant departaments liderats per ells mateixos.
Està previst portar a terme la captació de bicicletes durant els mesos de gener i febrer, paral•lelament, els joves participaran a un taller sobre mecànica de bicicletes que els permetrà adquirir els coneixements i habilitats necessàries per portar a terme el reciclatge d’aquests vehicles. Finalment, al mes d’abril, es farà la donació de les bicicletes restaurades. 
El Programa de Transició al Treball (PTT), que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.