Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PTT Fabricació Mecànica visita l’empresa Mecanitzats Industrials del Penedès

03 de desembre de 2018


L’alumnat de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca va visitar la setmana passada l’empresa Mecanitzats Industrials del Penedès (MIPSA) arrelada al Penedès des de fa més de trenta anys i dedicada a la fabricació, reparació i muntatge de components industrials.

El personal de MIPSA va explicar a l’alumnat tot el procés de mecanització des de que el client fa l’encàrrec fins que el producte està acabat, passant per la realització dels plànols, la impressió de proves en 3D, l’adaptació de l’utillatge, les tècniques de soldadura, i la fabricació als torns i les fresadores. La visita guiada, amb l’objectiu d’apropar l’alumnat a entorns productius reals, va acabar amb una xerrada motivacional per animar als joves a formar-se en l’ofici de torner-fresador destacant la manca de ma d’obra en el territori i la forta demanda dels serveis que aquesta indústria ofereix. També es va ressaltar la importància de l’actitud per al procés d’aprenentatge i per la incorporació al món laboral. 


El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.