Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat dels cursos i programes formatius de l’Ajuntament inicia els períodes de pràctiques en les empreses del territori

02 de abril de 2019

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca inicia en aquest proper mes d’abril i fins a finals d’octubre d’enguany els períodes de pràctiques en empreses del territori de la majoria de programes de formació que es duen a terme a la Fassina. 
Tots els cursos i programes formatius, caracteritzats per tenir una formació pràctica, orientada a la millora de les competències en termes d’ocupabilitat i basades en la simulació i/o en l’aprenentatge productiu, culminen el seu procés oferint a l’alumnat estades a les empreses del territori per tal d’experimentar i transferir tot allò après en la formació i a la vegada absorbir el coneixement que el sector empresarial pot oferir. 

L’alumnat d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, d’Imatge Personal: perruqueria i estètica, de Vendes, oficina i atenció al públic i de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques faran les estades pràctiques, amb un total de 180 hores, entre abril i juny.
Pel que fa als cursos de formació professional per l’ocupació, les pràctiques dels cursos d’Activitats Auxiliars de Magatzem tindran lloc entre els mesos de maig i juny, un total de 40 hores, i el d’Elaborador de vins i licors durant el mes de juny, un total de 80 hores.

Per últim, el programa SEFED d’Administració i gestió d'empresa realitzarà un total de 80 hores de pràctiques entre els mesos d’agost i octubre, segons les característiques de les empreses. Cada vegada més l’entorn empresarial aposta per la col•laboració i la cooperació amb l’activitat formativa del territori ja que, d’una banda,  és una excel•lent oportunitat per a conèixer nous i bons perfils professionals per al seus equips i, d’altra banda, ajuden a la formació, integració i promoció de les persones al mercat laboral. Qualsevol empresa interessada en formar part d’aquesta xarxa pot contactar amb l’Oficina Municipal de Treball, al telèfon 93 817 2447.

Segons el programa, les fonts de finançament són el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el propi Ajuntament de Vilafranca del Penedès.