Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Empresa Simulada Raïmivi del programa SEFED de Vilafranca guanya el premi en el primer concurs d’estands SEFED 2016

21 de març de 2016

Del 9 al 11 de març va tenir lloc a Barcelona la 12a Fira Internacional d’Empreses Simulades, organitzada per la Fundació Inform, en el marc del Saló de l’Ensenyament, on hi va participar l’empresa  Raimivi, SAS del programa SEFED de Vilafranca del Penedès,  guanyadora del  premi en el primer concurs del millor disseny d’ estand 2016.

La Fira, que va ser inaugurada pel Sr. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Juan Pedro Pérez, president de la Fundació INFORM, va permetre a professorat i alumnat de 70 empreses participants exposar i comercialitzar en directe els seus productes, compartint també coneixements i experiències.

La fira va reunir empreses simulades procedents de diferents comunitats autònomes, País Basc, Madrid, Aragó, etc... i sobre tot de Catalunya, amb el nombre mès gran de programes SEFED. En l’àmbit internacional van participar , Àustria, Bèlgica i Itàlia.

La delegació de Vilafranca, composta per 27 alumnes del curs actual i 3 professors, van tancar un total de 235 operacions mercantils “simulades”, un 13% més que en la darrera fira, la major part amb empreses nacionals però també de l’estranger, donant una imatge molt professional i efectiva.

La Xarxa SEFED està constituïda per centres de formació per a l’ocupació i de formació inicial que tenen com objectiu millorar les competències professionals de les persones en l’àmbit de l’administració emprant la metodologia de la simulació d’empreses.

El programa SEFED del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès funciona amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i té més de 25 anys d’existència sent pioner al nostre país. 

La Fundació Inform, amb seu a Sant Pere de Ribes, treballa per al creixement d’aquesta xarxa  en l’àmbit nacional alhora que s’esforça en travessar fronteres impulsant projectes de creació d’empreses simulades en d’altres països, tals com Marroc i Xile.

El programa de la fira ha inclòs temàtiques d’interès divers en el marc del programa SEFED com la creativitat i l’emprenedoria i la transferència de les bones pràctiques del programa SEFED entre d’altres. 

Accessibilitat