Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’empresària Carmen Góngora visita les instal.lacions del PFI d’Auxiliar d’Imatge Personal

01 de març de 2018


El Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Imatge personal: Perruqueria i Estètica del servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès,  organitza xerrades i visites a empreses de l'entorn per tal de complementar la formació que l’alumnat rep en el centre de formació i en les empreses on fan les estades pràctiques. 

La setmana passada el PFI va rebre la visita de Carmen Góngora, propietària i perruquera de Perruqueria i Estètica Góngora, empresa col•laboradora des de l’any 2015, que enguany ha  cedit mobiliari i material de perruqueria i estètica al Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret, a la Fassina.

Per tal d’ampliar els coneixements de l’alumnat del PFI d’Auxiliar d’Imatge personal, Carmen Góngora va fer una xerrada per  exposar  els diferents elements  més rellevants que conformen el  sector. En primer lloc, va destacar la importància de l’atenció al públic i l’amabilitat vers la clientela. En segon lloc va descriure les habilitats més valorades per  l’empresariat, com  són la motivació per aprendre, i  fer la feina ben feta. En l’àmbit dels valors va citar dos dels més importants,  l’esforç i el respecte a l’empresa i a la clientela, que porten directament a confiar en la persona treballadora. L’alumnat també va tenir la possibilitat de plantejar dubtes i expressar les seves pors cap a les pràctiques professionals, tot agraint-li  els seus consells, i així anar a fer pràctiques  més confiats. 
Carmen Góngora va estar molt contenta de veure com el mobiliari cedit ha permès condicionar part de l’espai formatiu del nou PFI d’Auxiliar d’Imatge Personal donant forma al centre simulat l’Essència a les instal•lacions de La Fassina.


El Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col•laboració de les empreses del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que el contacte directe entre aquests i l’empresariat facilita, d’una banda, que els empresaris/àries coneguin futurs treballadors/es i, d’altra banda, que l’alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge. 

El Programa de Formació i Inserció que acull a trenta alumnes  en les especialitats d’Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica i d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, va dirigit a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut l'ESO. S’ofereix una formació teòric pràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El Programa de Formació i Inserció està promogut i finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.