Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L'escola Arsenal participa en la IV Jornada d'Art i Disseny: de l'escola a l'empresa

09 de maig de 2018

Aquest dimecres 9 de maig, els alumnes de l'Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca participen en la IV Jornada d'Art i Disseny: de l'escola a l'empresa, organitzada pel Departament d'Ensenyament i pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La jornada té lloc en diferents espais de les instal•lacions del CosmoCaixa de Barcelona.
Dues obres finals d'alumnes de cicles formatius de grau mitjà han estat seleccionades i seran presentades pels seus autors. Es tracta d'una polsera articulada, obra de l'Aleix Tíscar (alumne del cicle de Procediments de Joieria) i del disseny de la web "Operació còmic en xarxa" per a la Biblioteca Torras i Bages, obra de Daniel Sabaté (alumne del cicle d'Assistència al Producte Gràfic Interactiu). En total, l'Escola Arsenal hi participa amb tres obres finals de grau mitjà i amb tres projectes integrats de grau superior, que formen part de l'exposició en format roll-ups que es pot visitar al mateix CosmoCaixa.
D'altra banda, dins el Projecte “Talent Creatiu i Empresa” l'estudiant Miguel Ángel Banchón, del cicle de grau superior de Gràfica Audiovisual, ha obtingut el primer premi pel seu cartell contra la discriminació de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals en la tercera edat. També ha obtingut una menció especial en la mateixa categoria el Carles Bisbal, alumne del cicle de grau superior de Gràfica Impresa, amb un vídeo de presentació.
Com a novetat d'aquesta edició trobem la proposta Art Experience, en la que un conjunt d'equips formats per alumnes de les diverses escoles d'art han de resoldre un repte de disseny proposat per CosmoCaixa a primera hora del matí. Al final de la jornada es presentarà el projecte i s'atorgarà el premi a l'equip guanyador. Per part de l'Escola Arsenal hi participen els alumnes de grau superior Clàudia Martín, Carla Mancebo, Carles Bisbal i Miguel Ángel Banchón.
Per últim, cal destacar la presència de diverses empreses que donen suport al talent creatiu jove i que han participat en la jornada concedint diversos premis als que han considerat els millors projectes finals. Les empreses col•laboradores són Munich, Canal Taronja, Coca-cola, Teresa Carles, Matter Barcelona, Erco i 3dtecnics.