Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Escola d’Enoturisme presenta un pla de formació contínua 100% subvencionat

25 de gener de 2021

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca, Ester Garcia, han presentat aquest matí nous cursos finançats pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya que permeten oferir formació 100% subvencionada en el sector de l’enoturisme.

Ester Garcia ha explicat que, a banda de la formació ocupacional i la formació professional, una línia important de treball de l’Escola d’Enoturisme és la formació contínua “per millorar la professionalització del sector”. En aquesta línia, fa 4 anys que l’Escola d’Enoturisme presenta un projecte al consorci amb aquest objectiu. “Darrere hi ha un treball per pensar plegats junt amb les diferents rutes del vi catalanes en les necessitats globals del sector”, ha afirmat. En els darrers anys de desenvolupament d’aquest projecte amb el suport del consorci han participat en les propostes de formació més de 900 alumnes d’arreu de Catalunya.

Per enguany s’ha previst una àmplia oferta de formació amb 8 propostes de cursos destinats en global a unes 120 persones. Hi poden participar treballadors en actiu, desocupats, autònoms, persones que estiguin en ERTE i ERO de manera preferent, a nivell de tot Catalunya. Cal remarcar que aquest pla de formació contempla que els autònoms es puguin  formar i millorar la seva professionalitat.

El dia  28 de desembre de 2020 ja va començar el curs de “Fotografia i vídeo gastronòmic”, ja que un dels requisits de la convocatòria era començar una acció al 2020. El curs té 20 alumnes i s’hi treballen les eines que permetran fer una bona imatge i vídeo amb els mitjans que hi ha a l’abast perquè pugui esdevenir un recurs útil.

De gener a juny de 2021, a banda d’aquest de fotografia i vídeo gastronòmic, se’n farà un de “Desenvolupament de productes enoturístics” de 30 hores (inici 16 de febrer), un de “Comercialització de producte enoturístic” de 20h (inici 14 d’abril),  i un altre de “Reactivació i innovació del sector enoturístic post-COVID-19” de 10h (inici 25 de maig), tots tres en format aula virtual.

Per Garcia, les empreses ara mateix necessiten de tots els suports possibles, i per això es proposa “un pla que posi l‘èmfasi en la venda i la comercialització de nous productes, conjuntament amb eines de reactivació on l’objectiu serà apropar a les empreses mitjanes i petites la manera de poder participar dels fons europeus per a la recuperació”.

 

Per al trimestre setembre-novembre, es plantegen 4 accions més: “Reputació online: gestió i millora de la reputació en plataformes de gestió” amb una durada de 16 hores, en modalitat virtual, “Sumilleria i maridatge”, 20h, “Presentació de vins i begudes”, de 15h, i “Informació i atenció turística en llengua estrangera: Anglès”, de 30h. Aquestes 3 darreres accions es plantegen en modalitat presencial.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha posat èmfasi en el paper d’acompanyament i d’empoderament que fa l’escola cap al sector enoturístic “a través de generar coneixement i professionalitzar el sector mitjançant la formació” i ha remarcat que aquesta formació ha estat prèviament “treballada amb els diferents agents per tal d’oferir  formació general però també adaptada a les necessitats de cada lloc on s’imparteix arreu de Catalunya, i això lliga amb l’objectiu que l’Ajuntament també treballa a través de la Taula de Formació Professionalitzadora, amb la voluntat d’aportar una oferta formativa que s’adapti a les necessitats del sector”.

La regidora ha insistit en que la formació és clau en un moment com l’actual i ha destacat  que per a moltes persones pot ser “una oportunitat per formar-se i millorar les seves competències, per als els treballadors en actiu i autònoms, però també per a aturats i persones que estiguin en ERTE o ERTO”.  

Les inscripcions als cursos es podrà fer a través del web de l’escola escolaenoturisme.vilafranca.cat i per demanar informació es pot trucar al tel. 93 169 41 02 o enviar un correu a edec@escolaenoturisme.cat.

Accessibilitat