Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Més de la meitat de l’alumnat del PFI–PTT de Vilafranca podrà retornar al sistema educatiu reglat

04 de juny de 2019

El 65% de l’alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques i de vendes, oficina i atenció al públic que ha finalitzat el programa han superat les proves d’accés a cicles formatius, la qual cosa els permetrà retornar al sistema educatiu reglat. 
Els cicles formatius de grau mitjà escollits pels joves per al curs vinent han estat: assistència al  producte gràfic, atenció a persones en situació de dependència, comerç i màrqueting, cures d’auxiliar d’infermeria, instal•lacions elèctriques i automàtiques, electromecànica de vehicles automòbils, mecanització i sistemes informàtics i xarxes.  Aquest resultat es valora molt positivament donat que un dels objectius dels PFI és preparar als/les joves per a la continuïtat formativa mitjançant l'ampliació de les competències bàsiques i el desenvolupament de les capacitats clau que afavoreixen l'aprenentatge al llarg de la vida. 
Els/les alumnes que no han accedit o no han apostat per la continuïtat acadèmica compten amb programes d’orientació per dissenyar un itinerari individual que inclogui altres opcions formatives com la formació ocupacional i/o el suport en la cerca de feina. També val a dir que cinc d’ells/elles tenen propostes de contractació laboral per part de les empreses on han realitzat les pràctiques. 
Els Programes de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.