Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Més de la meitat de l’alumnat dels Programes de Formació i Inserció supera les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà

29 de maig de 2017

El 80% dels alumnes del Programa de Formació  i Inserció (PFI) de l’Ajuntament de Vilafranca que s’han presentat a les proves d’accés a cicles formatius les han superades, la qual cosa els hi permetrà retornar al sistema educatiu reglat. 

Dels 44 alumnes que cursen els PFI en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, de vendes, oficina i atenció al públic de vivers i jardins i d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, un total de 31 alumnes s’ha presentat a les proves i 25 les han aprovades. 
Aquests resultats es valoren molt positivament donat que un dels objectius dels PFI és preparar als joves per a la continuïtat formativa mitjançant l'ampliació de les competències bàsiques i el desenvolupament de les capacitats clau que afavoreixen l'aprenentatge al llarg de la vida. 

Els cicles formatius de grau mitjà escollits pels joves per al curs vinent són molt diversos: activitats comercials, assistència de producte gràfic, atenció a persones en situació de dependència, auxiliar d’infermeria, cuina i gastronomia, electromecànica de vehicles automòbils, emergències sanitàries, estètica i bellesa i serveis de restauració. Els alumnes que no han accedit o no han apostat per la continuïtat acadèmica compten amb programes d’orientació per dissenyar un itinerari individual que inclogui altres opcions formatives com la formació ocupacional i/o el suport en la cerca de feina. 

Els Programes de Formació i Inserció–PTT es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. 
El Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració està promogut pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.