Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Orientació que millora l’ocupabilitat de les persones

20 de novembre de 2017

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, a través de l’Oficina Municipal del Treball (OMT), posa al servei dels ciutadans els itineraris d’orientació. Aquests consten d’un seguit d’accions grupals i individuals, que tenen per objectiu fer un balanç de competències i valorar l’encaix amb el que demana el mercat de treball, millorant així l’ocupabilitat de les persones. Aquests itineraris tenen una durada aproximada de 2 mesos i mig, i finalitzen amb la possibilitat, sempre voluntària, de dur a terme un període de pràctiques en empresa, d’un sector que correspongui i contribueixi a facilitar l’accés de la persona al mercat de treball. En aquest sentit, s’han dut a terme pràctiques en entorn productiu en diferents àmbits: recepció, neteja, indústria, logística, metal•lúrgia i administració. 

Enguany han gaudit d’aquest servei un total de 75 persones, de les quals un 41,2% han trobat feina dins dels següents 3 mesos un cop finalitzat l’itinerari d’orientació. Els contractes solen ser de caràcter temporal i a temps parcial, però malauradament també es plantegen altres modalitats de contractes que no solucionen la situació de les famílies a nivell econòmic, ni tampoc dóna pas a finalitzar la recerca de feina. 

Una altra dada, també important, és la referent a la formació continuada, un 32% de les persones han iniciat formació, ja sigui reglada o complementària, en els següents 3 mesos a la finalització del seu itinerari.  Això dona mostra de la consciència de les persones en adaptar-se a un mercat de treball cada vegada més canviant. 
Els itineraris d’orientació són oberts a tothom. S’adrecen a persones en situació d’atur, però també se’n poden beneficiar persones que estiguin treballant i que desitgin millorar la seva ocupació actual. 

L’OMT, a més, porta a terme les funcions pròpies d’un Servei Local d’Ocupació, inclosa la gestió d’ofertes a través de la borsa de treball.
Per tal de participar dels itineraris d’orientació i accedir a la resta de serveis cal contactar al telèfon 938 172 447, escriure al correu-e: omt@vilafranca.org  o adreçar-se directament a l’Oficina Municipal del Treball, Pl. Penedès, 4 bxs.