Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Participació del PFI-Programa de Transició al Treball de Vilafranca al Saló de l’Ensenyament

02 de abril de 2019

El programa Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca ha participat al Saló de l'Ensenyament, celebrat  a Barcelona, del 20 al 24 de març de 2019. Des de l’estand del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la tutora del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic ha estat la persona encarregada d’atendre i informar al públic interessat en els Programes de Formació Inicial (PFI) i els Itineraris Formatius Especialitzats (IFE). La major part de les consultes s’adreçaven a conèixer les característiques del programa, els requisits per entrar-hi, les diferents especialitats professionals existents i els centres que les imparteixen arreu del territori de Catalunya.  

Els PFI s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el graduat en ESO i volen formar-se en una professió i iniciar-se en el món laboral mitjançant la formació en centres de treball. També permeten reincorporar-se al sistema educatiu reglat, ja que reben formació bàsica i poden realitzar les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà en condicions més avantatjoses.  Els Itineraris Formatius Especialitzats (IFE) s’adrecen a alumnat amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel•lectual lleu o moderada.
A Vilafranca, l’oferta pública de PFI i dels IFE s’ubica principalment  a l’INS Alt Penedès, on trobem el programa Pla de Transició al Treball (PTT), que ofereix dues especialitats  -Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de fabricació mecànica i instal.lacions electrotècniques- i i el programa FIAP, amb l’especialitat d’Auxiliar de pintura, i l’IFE d'Auxiliar de vendes i atenció al públic. Les preinscripcions per al proper curs es duran a terme del 13 al 24 de maig a les instal.lacions del centre educatiu.

Vilafranca compta també amb els PFI autoritzats que es duen a terme a les instal.lacions municipals del servei d’Ocupació i Formació, recinte La Fassina, on s'ofereixen les especialitats d'Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i d'Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica.
El PFI-Pla de Transició al Treball de Vilafranca es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.