Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Pere Regull: “Han de ser viables les petites, mitjans i grans empreses vitivinícoles, sinó no podrem mantenir el Penedès tal com el tenim”

29 de abril de 2016

Aquest divendres al migdia s’ha signat a l’edifici de l’antiga Estació Enològica de Vilafranca del Penedès, actual seu de WINEBS, el conveni de col.laboració entre The Wine Business School i la Universitat Rovira i Virgili, per tal de programar formació, projectes i activitats conjuntes. La signatura ha anat a càrrec de Pere Regull, Alcalde de Vilafranca del Penedès i president de The Wine School Foundation, i de Josep Antón Ferré, rector de la URV, i amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que per primera vegada visitava Vilafranca. També hi ha assistit alcaldes, membres del consistori, i representants del món vitivinícola penedesenc i català i membres del patronat de The Wine School Foundation.

Per l’Alcalde Pere Regull, aquest acte suposava “tancar una ferida que va ser per al Penedès que en el seu dia passés de llarg la facultat d’Enologia. Si volíem tenir estudis universitaris a Vilafranca, era evident que no havíem de fer la competència amb Tarragona sinó complementar-nos i analitzar què li feia falta al sector del vi i respondre a les seves necessitats de formació. Aquí és on vam detectar que mancava formació en els àmbits de la gestió, l’administració i la comercialització. És a dir, mancava una escola de negocis del món del vi”. Segons l’Alcalde, amb la formació que s’impartirà tothom en sortirà beneficiat, perquè “la formació ha de fer viables les petites, mitjans i grans empreses vitivinícoles, sinó no podrem mantenir el Penedès tal com el tenim. L’alternativa a tot això és la logística”. Pere Regull ha conclòs la seva intervenció afirmant que aquest conveni “és una pedra més en la formació i en la viabilitat del territori i d’una manera de ser”.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat que el conveni té la intenció clara de “transformar un sector fonamental per a l’economia del país. El vi català és un producte de qualitat líder a l’Estat que està interactuant amb sectors com el turisme, la cultura, el patrimoni i el paisatge. Això està provocant una multiplicació més que una simple suma. L’enoturisme n’és un bon exemple. Això beneficia l’equilibri social i territorial del país”.

 

 

20160429_ConveniWinebsURV