Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Pere Regull: “INNOVI demostra la vitalitat del sector vitivinícola, clau per donar personalitat al Penedès”

05 de març de 2018

L’Alcalde va clausurar l’assemblea anual del Clúster vitivinícola català celebrada a Vilafranca.

Dijous, es va celebrar a Vilafranca del Penedès l’Assemblea General Ordinària d’Innovi, el Clúster Vitivinícola Català. INNOVI promou la competitivitat de les empreses associades per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.
En la reunió, on es va lliurar la memòria anual de l’entitat, s’ha valorat molt positivament l’execució de projectes durant el 2017 i s’han destacat els reptes més rellevants per al 2018.
L’entitat ha posat un especial èmfasi en què els projectes que es porten a terme són fruït d’una reflexió per definir eixos estratègics que permetin impulsar projectes ambiciosos i innovadors de sector en àrees com canvi climàtic i sostenibilitat; eficiència productiva i indústria 4.0; producte, enologia i salut; i mercat i consumidor
Així, s’han executat 10 projectes de R+D+I al 2017 amb un pressupost de quasi 4 milions d’euros i subvencions obtingudes de 2,5 M, entre els quals Vinyes per Calor, liderat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i que ha
estat seleccionat per la Comissió Europea com un dels millors projectes Life+ entre tots els finalitzats al 2016 i 2017.
Jaume Mata, president d’Innovi, va destacar en la seva intervenció que el 2018 és un any engrescador amb molts reptes per davant i en el qual la recuperació de l’economia hauria de traduir-se també en un reforç de les línies d’investigació i desenvolupament per tal d’apropar la innovació a les empreses.
El president de l’entitat ha fet una crida a les empreses, institucions i organitzacions de tota la cadena de valor del sector vitivinícola a sumar-se a Innovi aportant noves idees i participant en els projectes, per tal de construir un sector més fort, més competitiu i que ofereixi un millor producte.
L’Assemblea d’INNOVI ha comptat amb la cloenda per part de l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, que ha recordat els inicis d‘INNOVI, amb una aposta de l’Ajuntament de Vilafranca per la innovació en el sector vitivinícola. “Després de tots aquests anys de funcionament, podem dir que el sector ha tirat endavant per si sol, amb l’administració al costat donant-hi suport”. Per l’alcalde, INNOVI serveix per fer lobby, i que les empreses es coneguin i interactuïn. “INNOVI demostra la vitalitat del sector vitivinícola, clau per donar la personalitat que volem mantenir al Penedès. Ens cal ser innovadors i estar a primera línia de la graella de sortida perquè al món hi ha molts competidors”, ha dir Regull