Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Un grup d'alumnes de l'institut de Gelida visita La Fassina

16 de maig de 2017

El passat 12 de maig  un grup d’alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Institut  de Gelida va visitar la Fassina per conèixer els recursos que ofereix. Primerament, se’ls hi va fer una presentació introduint les propostes i recursos del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès  per a joves. Seguidament es va fer un recorregut per conèixer les instal·lacions.

 Les tècniques del Servei van informar als joves les alternatives formatives i laborals a les que poden optar, entre d’altres el PFI d’Auxiliar d’hoteleria; cuina i serveis de restauració, el programa Joves en Acció per a la Recerca de Feina  i l’Oficina Municipal de Treball i Orientació.

La tutora del PFI va iniciar la presentació explicant en què consisteix el  Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar d’Hoteleria; cuina i serveis de restauració que proporciona una formació bàsica i professional adreçada a la incorporació al món laboral o la continuïtat formativa i està destinat a  joves entre 16 a 21 anys sense el GESO. Es va informar també sobre el període de preinscripció per al curs 2017-18 que és entre el 15 de maig i el 30 de juny de 2017.

La tècnica responsable del programa Joves en Acció per a la Recerca de Feina, per la seva banda, va informar que és un programa destinat a joves i pensat per a la dinamització i activació en el procés de recerca del camí formatiu i/o laboral, i que es durà a terme de maig a desembre.

Finalment, l’orientadora de L’Oficina Municipal de Treball va explicar que l’OMT és la porta d’entrada al Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès on s’ofereix informació formativa i laboral, borsa de treball de la Diputació de Barcelona, Club de la Feina i Itineraris d'orientació.

Un cop finalitzada la presentació i establert un torn de preguntes, els joves,  professors i les tècniques del Servei van visitar els diferents espais  de la Fassina que compta amb unes instal·lacions de cuina homologades pel Servei d’Ocupació de Catalunya per impartir aquest tipus de formació, a més de la infraestructura de l’Alberg Municipal que els alumnes aprofiten per desenvolupar la seva formació teòricopràctica a l’espai de bar-restaurant.