Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Una alumna del PTT de Vilafranca ha estat seleccionada per a realitzar una estada formativa a Itàlia

18 de juny de 2018

Ouissam El Baaoud, alumna del curs d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI-Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès, ha participat en una estada de formació i treball a Settimo Torinese, una localitat italiana ubicada a la regió del Piemont.

L’estada ha tingut lloc del 24 de maig al 9 de juny. Hi ha participat un grup de 15 nois i noies, acompanyats per tres professores, entre elles l'Imma Llopart,  tutora del curs de vendes del Programa de Formació i Inserció Pla de Transició al Treball de Vilafranca.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha seleccionat els membres del grup d'entre tots els PFI-Pla de Transició al Treball d’arreu del país, atenent tant als seus coneixements acadèmics com a l’actitud i la capacitat d'adaptació a entorns de treball multiculturals. L’any en curs ha estat el dotzè any consecutiu que un/una participant del PTT vilafranquí aconsegueix participar-hi.

Durant dues setmanes, l'Ouissam El Baaoud ha pogut realitzar pràctiques educatives en una botiga i, a més, ha rebut un curs intensiu d'italià i ha participat en diverses visites turístiques, activitats culturals i sortides de lleure, tant a Torí com als seus voltants.  L’experiència ha estat molt ben valorada per l'alumna, ja que li ha servit per a completar les competències professionals, ampliar el seu bagatge cultural, establir noves relacions socials i desenvolupar l'esperit d'iniciativa i l'autonomia personal. L’estada ha estat finançada en la seva totalitat per la Comunitat Europea, en el marc del programa Erasmus+ amb els objectius de donar a conèixer un país i una realitat laboral diferent, d’ajudar-los a completar la seva experiència pràctica en l’ofici triat i d’estrènyer els llaços entre els habitants de dos països de la Unió Europea.  Des del PFI-PTT de Vilafranca es dóna molta importància a la participació de l'alumnat en aquest projecte internacional, ja que els proporciona una experiència professional i personal inoblidable i els ajuda a sentir-se ciutadans d'Europa.

El PFI-PTT de Vilafranca del Penedès és un programa adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i que, a curt termini, volen treballar o preparar-se per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.  Està ubicat a l'Institut Alt Penedès i es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.