Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Una alumna del PTT de Vilafranca, premiada amb una estada formativa a Itàlia

01 de juny de 2017

Andrea Mas, alumna del curs d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI-Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès, ha estat seleccionada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per tal de dur a terme una estada de formació i treball a Settimo Torinese, localitat italiana del Piemont. 
Aquesta experiència, finançada per la Comunitat Europea mitjançant el programa Erasmus+, és un premi a la seva trajectòria al PTT. Te com a objectiu donar a conèixer un país i una realitat laboral diferent i, al mateix temps, completar la seva formació pràctica en l’ofici triat.  

L’estada ha tingut lloc de l'11 al 26 de maig. Hi han participat una vintena de nois i noies seleccionats entre tot l'alumnat dels  programes PFI-Pla de Transició al Treball d’arreu de Catalunya, atenent tant als seus coneixements acadèmics com a l’actitud i la capacitat d'adaptació a entorns de treball multiculturals.
Durant l’estada, l'alumna del PTT de Vilafranca ha dut a terme pràctiques educatives en una empresa del sector comercial, on ha pogut posar fer un tastet d'una realitat laboral diferent a la de casa nostra, a més de seguir un curs intensiu d’italià. També ha pres part en diverses visites turístiques i activitats culturals, tant a Torí com als seus voltants. 

Des del PTT de Vilafranca fa anys que s'aposta per la participació del nostre alumnat en activitats internacionals, donat que és una oportunitat única que els proporciona una experiència personal i professional inoblidable. De fet, aquest és l’onzè any consecutiu que una alumna del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PTT de Vilafranca del Penedès aconsegueix ser seleccionada per a participar-hi. 

El PFI-PTT de Vilafranca del Penedès és un programa adreçat a joves de 16 a 21 anys, que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i que, a curt termini, volen treballar o cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. 
Està ubicat a l'Institut Alt Penedès i es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, des del curs 2013-2014, amb el suport de la Diputació de Barcelona.