Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilabicis Solidàries aconsegueix recollir més de 30 bicicletes en desús

03 de abril de 2018

L’alumnat de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Vilafranca, va endegar el passat mes de febrer el projecte VilaBicis Solidàries, per al reciclatge de bicicletes en desús. La captació de vehicles s’ha tancat amb un balanç molt positiu, ja que s’han aconseguit més d’una trentena de bicicletes, la meitat de les quals es destinaran a recanvis.

El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les i distribuir-les a col•lectius de persones amb necessitats de mobilitat per anar a treballar o per anar a l'institut.
En una part d’aquest procés l’alumnat del Programa de Formació i Inserció– Formació i  Aprenentatge Professional (PFI-FIAP) d’Auxiliar de pintura, de l’IES Alt Penedès, hi ha col•laborat fent-se càrrec de pintar-les. El PTT d’Auxiliar de fabricació mecànica agraeix a l’alumnat d’Auxiliar de pintura la seva col•laboració així com a tota la ciutadania per la bona acollida del projecte.

VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. Dins de l’àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i  la mobilitat sostenible i s’afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades, prevista per als mesos de maig i juny. 
El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.