Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilabicis Solidàries finalitza amb el lliurament d’onze bicicletes restaurades a les cooperatives Nou Set i Actua

30 de maig de 2018


Dimarts al matí va tenir lloc a la sala d’acte de l’IES Alt Penedès la cloenda de la primera edició del projecte VilaBicis Solidàries, que el programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques de Vilafranca del Penedès va endegar el passat mes de febrer. El projecte pedagògic VilaBicis Solidàries utilitza la bicicleta com a eix vertebrador per treballar diversos aspectes mediambientals, com el reciclatge i la mobilitat sostenible, socials i metodològics. Permet recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les i distribuir-les entre les persones pertanyents a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set que tenen dificultats de mobilitat per anar a treballar o per anar a estudiar.
A l’acte de cloenda Agustí Masegosa, director de l’IES Alt Penedès, el centre que acull el PFI-PTT, va afirmar que el projecte “s’adiu perfectament als objectius de sostenibilitat, perquè som un centre verd” i va lloar el fet que els joves aprenguin treballant “perquè això augmenta la seva motivació i les ganes de seguir formant-se”
En representació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Eva Ribera, responsable territorial dels PTT, va encoratjar els joves participants a “no estancar-se, no defallir i continuar formant-se per accedir als cicles formatius reglats”.
Per cloure, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, adreçant-se als joves participants en el PFI-PTT, va explicar que la comarca de l’Alt Penedès disposa d’un teixit industrial potent. “Un 30% de la població activa de la comarca treballa al sector industrial, on destaca l’auxiliar de l’automoció i l’agroalimentària. Aquesta indústria ofereix feines ben pagades i uns contractes estables al nostre territori. Busca gent qualificada i li costa de trobar-la. La formació que esteu rebent va en aquesta línia i això ho heu d’aprofitar”, va assegurar Montfort.
El regidor va finalitzar anunciant que, en la línia de la mobilitat sostenible, l’Ajuntament ha obtingut un ajut d’1 MEUR per crear un carril bici per comunicar el nucli urbà de Vilafranca amb 5 polígons industrials situats al sud-oest de la ciutat.