Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès, entre els 8 municipis que debaten el rol dels Ajuntaments com agents orientadors

28 de juny de 2023

En el marc del programa “Xcelence-Escoles que inspiren”, una iniciativa impulsada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Empieza por Educar, i amb la col·laboració de JP Morgan, Vilafranca del Penedès, juntament amb Terrassa, Viladecans, Tarragona, Granollers, Castellar del Vallès, Lleida i Girona conformen el nucli inicial d’un grup de treball que busca aprofundir en el paper dels ajuntaments a l'hora d'oferir una orientació acadèmica i professional de qualitat.

Vilafranca del Penedès ha estat la seu aquest dimarts d’una reunió d’aquest grup de treball, amb el lema ‘El rol dels municipis com agent orientador clau del sistema educatiu’. El grup està constituït per membres d’equips tècnics municipals de les àrees d’educació, joventut, promoció econòmica i inserció laboral de tots aquests ajuntaments. La nova regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu, ha estat l’encarregada de dur a terme la cloenda de la jornada destacant els objectius principals del grup de treball: “aprofundir i posar en valor el paper dels ajuntaments a l'hora d'oferir una orientació acadèmica i professional de qualitat; facilitar l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques entre diferents consistoris compromesos amb l'orientació; i, finalment, recollir tot aquest coneixement i facilitar la seva difusió a través d'una publicació que pugui ser útil per a altres administracions i agents locals”.

La creació del grup de treball sorgeix del programa ‘Xcelence-Escoles Que Inspiren’ de la Fundació Bertelsmann i de la Fundació Empieza por Educar, amb la col·laboració de JP Morgan que busca situar l'orientació professional en un lloc estratègic als centres i apropar el món educatiu amb el laboral. L’objectiu d’aquest projecte és ajudar als centres educatius a elevar l’orientació a un nivell estratègic dins del centre per oferir una orientació de qualitat als estudiants. El model promou una orientació sistemàtica i integral, en què col·laboren els diferents agents del centre (equip directiu, equip orientador i docent) i també altres agents (famílies, professionals, antics alumnes). Així mateix, el programa apropa el món educatiu al món laboral, mitjançant visites a empreses i xerrades sota la marca específica d’’Empreses que Inspiren’.

Accessibilitat