Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

“Vilafranca Inclusió”, una Bona Pràctica de Ciutat reconeguda per la Unió Europea

11 de juliol de 2017

El programa europeu Urbact va escollir el passat mes de juny un total de 97 bones pràctiques després d’una convocatòria on ciutats de tota Europa van presentar les seves experiències. Després d’un intens procés de selecció entre 270 propostes, el projecte Vilafranca Inclusió va ser una d’aquestes 97. 

Juntament amb el reconeixement de Vilafranca, set ciutats catalanes més han vist reconegut un projecte seu com a Bona Pràctica: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Terrassa, Badalona i Viladecans.

URBACT  és un Programa Europeu de Cooperació Territorial finançat per la Unió Europea (a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional o FEDER). El seu objectiu és facilitar l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques entre ciutats.

Vilafranca Inclusió aborda una doble problemàtica: d’una banda, el reaprofitament d’habitatges buits, i de l’altra banda, la dinamització laboral de persones en situació d’atur o en risc d’exclusió social a través de plans de formació ocupacional que impliquin les tasques de rehabilitació dels pisos.
Urbact defineix aquestes bones pràctiques com projectes que funcionen bé, obtenen els resultats desitjats, han estat provats i validats i, sobretot,  es poden utilitzar com a model per a altres ciutats. Totes les bones pràctiques etiquetades per URBACT han de poder ser transferibles a altres ciutats.
El 3 d’octubre a Tallin està prevista la Cerimònia de Lliurament del label, en el marc d’un City Festival, es a dir una trobada de ciutats que volen compartir i aprendre unes d’altres. L’objectiu d’aquesta trobada és la creació de xarxes de transferències d’aquestes pràctiques.

Per saber-ho tot sobre les Bones Pràctiques, es pot consultar el web: www.urbactgoodpractices.eu