Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Programa de Formació i Inserció Autoritzat

Els programes de Formació i Inserció són programes promoguts pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i autoritzats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els programes es realitzen al Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret, del Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, i s'adreça a joves entre 16 i 21 anys d'edat que no han obtingut el graduat en ESO.

Tenen una durada total de 1.000 hores, que equivalen a un curs acadèmic:

 • 615 hores del mòdul de formació professional (180 són pràctiques d'empresa)
 • 335 hores del mòdul de formació general, activitats per a l'adquisició de competències instrumentals que han de facilitar l'assoliment de les competències professionals i completar la formació bàsica (40 hores de tutoria). 
 • 50 hores de formació complementària de reforç i aprofundiment.

Els joves que finalitzen amb èxit el programa obtenen una certificació acadèmica i professional que els permet  accedir al món laboral o a estudis de Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Preinscripcions: de forma presencial o a preinscripcionscursos@gmail.com

El centre ofereix la possibilitat de fer visites concertades per conèixer d'aprop els programes.

Especialitats^

 • Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
  Professional bàsic en cuina i restauració. Operacions  bàsiques  de  preparació  i  conservació d’elaboracions culinàries  senzilles en l’àmbit  de  la  producció  en  cuina  i  les operacions de  preparació  i  presentació d’aliments  i begudes  en  establiments de restauració, assistint  en  els  processos de  servei i atenció al client,   seguint  els   protocols  de   qualitat   establerts,   observant les normes   d’higiene, prevenció de riscos laborals  i protecció mediambiental corresponents.

  Informació Preinscripció | Perfil professional | Mòduls 


   
 • Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica
  Professional bàsic en perruqueria i estètica. Tècniques de neteja, canvis de forma i color del cabell, així com tècniques bàsiques de maquillatge, epilació, manicura i pedicura,
  atenent  al  client  i  preparant  els equips, materials  i  àrees  de  treball, operant  amb  la  qualitat indicada,  observant  les  normes  de  prevenció  de  riscos  laborals  i  protecció  mediambiental corresponents.

  Informació PreinscripcióPerfil professional | Mòduls