Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Orientació

Orientació per a persones adultes^

Els itineraris d'orientació tenen l'objectiu de fer un anàlisi de les necessitats i competències de la persona, traçar el seu propi itinerari i millorar així les accions necessàries per a accedir al mercat de treball. En el marc d'aquests itineraris pot incloure's un període de pràctiques en empresa del sector seleccionat per la pròpia persona.

Els itineraris tenen una durada variable de dos mesos i mig, aproximadament, i es duen a terme tant sessions grupals de grups reduïts com assessoraments individuals.

Les accions que es porten a terme per realitzar aquests itineraris:

  • Entrevistes ocupacionals: per conèixer el perfil de la persona en relació a la seva formació, experiència laboral i expectatives de treball.
  • Sessions grupals: per analitzar el perfil professional propi i el mercat de treball, identificar fortaleses i àrees de millora, així com oportunitats que ofereix l’entorn, amb la finalitat de valorar el grau d’encaix.
  • Sessions individuals: revisió i millora de les eines i canals de recerca de feina que s'estan utilitzant. Es treballa tot allò que sigui necessari procurant una adaptació a les necessitats de cada persona. Finalment, s'elabora un pla d’acció real que millori l'ocupabilitat. Les sessions es poden fer presencialment o de manera on-line acompanyats de l’orientador a través de qualsevol plataforma de videoconferència.    

  • Pràctiques en empresa: 80 hores de pràctiques voluntàries en empresa, on es pot participar  i aprendre en un entorn productiu, actualitzant el cv amb una experiència recent.

Sol.licitud online

Orientació per a joves^

Per als joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur laboral es disposa del programa Jove Activa't que te la finalitat de promoure l'activació i la dinamització d'aquest col·lectiu. A través d'itineraris individuals d'inserció i formació i de la realització de diverses accions es pretenen ampliar les seves competències bàsiques i aconseguir així la inserció laboral i/o el retorn al sistema educatiu. 

Les principals accions són:

  • Tutories i acompanyament en la inserció laboral.  Les sessions es poden fer presencialment o de manera on-line acompanyats de l’orientador a través de qualsevol plataforma de videoconferència.    
  • Formació en competències clau: xerrades sobre prevenció de la salut, ús de les xarxes socials per la recerca de feina, tallers en competències per a la millora de l'ocupabilitat, habilitats socials i laborals, xerrades i visites a empreses de la zona, etc.
  • Formació en tècniques de recerca de feina: confecció del currículum i de la carta de presentació i coneixement de les entrevistes de feina i els processos de selecció.
  • Apropament al teixit empresarial de la zona i fomentar la contractació juvenil.
  • Dinamització del Club de la Feina.

Sol.licitud online