Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Recursos a la xarxa

Existeixen canals per on circulen les ofertes de feina: els portals d'ocupació, les borses de treball, etc... Cada canal té les seves pròpies característiques i especificitats, i per tant és convenient conèixer-les i identificar aquells més adients a l'ocupació que es busca.

Talment, cal conèixer com s'engega un procés de selecció per part de les empreses que necessiten cobrir llocs de treball.  Normalment s'estructura en un seguit de fases que poden variar en funció del tipus de persona que es busca o les característiques del lloc a cobrir i pot arribar a durar mesos. Cal doncs conèixer i identificar aquestes fases,  així com practicar amb algún dels elements que hi intervenen, per tal d'assolir amb èxit un procès de recerca de feina.

Borses de treball^

Eines de recerca de feina^

 • Cercar Feina. Jove.cat. Generalitat de Catalunya.- Per on comencem, CV i carta de presentació, entrevista i proves de selecció.
 • Documents útils. Jove.cat. Generalitat de Catalunya
 • Barcelona Treball. Barcelona Activa. Porta 22.- Formació, test d’interessos professionals, vídeos entrevistes de feina...)
 • Barcelonés Jove. 

Mobilitat internacional^

Eines d'orientació^

 • CLOE 
  Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Guia per definir l'objectiu professional. Està pensat tant per a persones que busquen feina, com per a persones que volen millorar la feina que tenen o cerquen un canvi professional.
   
 • IPSUM-Eina d'autodiagnosi per a l'orientació
  Producte resultant del projecte innovador Aprendre a Vilafranca, iniciat en l'any 2009 per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. IPSUM està al servei de totes les persones que volen iniciar o continuar un itinerari d'aprenentatge i necessiten orientar-se davant les diferents opcions educatives i formatives. IPSUM també es posa a l'abast dels professionals de l'orientació com a recurs específic pels serveis d'orientació
   
 • El GR
  Educaweb.Test per ajudar en el procés de definició del projecte professional. La seva finalitat és acompanyar en el procés d'autoconeixement, tot reflexionant al voltant de la personalitat, els interessos o les aptituds. El Test es dirigeix a persones de totes les edats a partir de 16 anys i de qualsevol nivell formatiu.

 

 • Mapa Laboral. Eina per ajudar a orientar a la persona envers el seu projecte professinonal i a utilitzar el portafolis. Elaborat a partir del model de competències i fonaments metodològics de SURT. Fundació de dones.