Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Empreses de restauració acullen en pràctiques alumnat del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria “La Forquilla”

12 de juny de 2017

Tretze empreses del sector de la restauració de la comarca han acollit  l’alumnat del Programa de Formació i Inserció “La Forquilla” de l’especialitat d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Aquests programes tenen una finalitat educativa, formativa i professionalitzadora i proporcionen a l’alumnat el desenvolupament personal i l’adquisició de competències professionals que els permetin una inserció social i laboral satisfactòria, així com ampliar les seves competències bàsiques per seguir els estudis de formació professional (CFGM).

El Servei d’Ocupació i Formació  destaca la importància de la col·laboració de les empreses  en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresaris.  Aquest fet permet que, per part dels empresaris, es faciliti un coneixement dels futurs treballadors, i per part de l’alumnat, es desenvolupi el seu itinerari professional tot fomentant-se l’adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l’aprenentatge.

El programa ha participat prèviament en diferents trobades amb les empreses del sector de la comarca amb l’objectiu de promoure la seva participació i establir vincles de col·laboració relacionats amb l’aprenentatge de l’alumnat. Entre aquestes accions de col·laboració es troben tallers gastronòmics, visites guiades a les empreses, xerrades dels empresaris, etc... però el que realment destaca és la oportunitat que els alumnes puguin completar la seva qualificació professional en un entorn laboral real. Des d’aquesta perspectiva, volem agrair la col·laboració, la participació i la bona acollida que els següents restaurants han fet als alumnes del programa:  El Cigró d'Or,  Cal Ton,  El Racó de la Calma,  Cal Joanet,   S’Logic,  Hídric,   Can Bellés,  Ca n’Ayxalà,  Casa Joan,  Tartàric,  Cal Blay Vint-i-Cinc, TENO Col·lectivitats i  Camins de Ferro.

El Programa de Formació i Inserció  és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El programa és gratuït per als/les participants. Està promogut  pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.