Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Relació amb les empreses

Des del servei d'Ocupació es creu necessari estar al costat de les empreses per tal de conèixer i analitzar les seves necessitats en l'àmbit de recursos humans, i oferir solucions mitjançant els diferents serveis dels quals es disposen.

El servei d'Ocupació és un servei compromès amb les empreses que busca col.laborar activament amb el teixit empresarial del territori per tal de contribuïr en el desenvolupament econòmic i en el creixement de la competitivitat de les empreses.

L'Oficina Municipal de Treball és l'entitat interna del servei que s'ocupa directament de vetllar per a aquesta col.laboració i oferir serveis al món empresarial, concretament:

  • Suport i assessorament en la gestió d'ofertes.
  • Detecció de necessitats formatives de personal i formació a mida.
  • Altres: alumnat en pràctiques, participació en networkings, xerrades professionals, etc...

Moltes empreses de la comarca de l'Alt Penedès i altres comarques participen activament en les activitats del servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i a la fi constitueixen un entramat de recursos molt valuós. Aquesta cooperació és essencial i contribueix molt positivament en el desenvolupament dels diferents projectes i programes formatius.

Gràcies a aquestes empreses ha estat possible que any rera any un percentatge alt de persones s'incorporin al món del treball o retornin al món acadèmic. És per aquesta raó que mereixen un gran reconeixement. Des del servei d'Ocupació s'agraeix enormement aquesta participació, sovint desinteressada, i es desitja la seva continuïtat al llarg del temps en benefici de la seva pròpia activitat, però també d'un desenvolupament del teixit empresarial de la comarca.